Föreningar kan hålla möten på Solvalla-hemmet gratis

Gymnastikföreningar får hålla möten på Solvalla-hemmet – gratis

Stiftelsen för finlandssvensk gymnastik erbjuder Solvalla-hemmet i Esbo som mötesplats för FSG-föreningar. På Solvalla kan föreningarna hålla styrelsemöten, strategidagar eller ledarträffar utan hyreskostnader.

Stiftelsens ändamål är att stöda finlandssvensk gymnastik. Att låna ut Solvalla-hemmet som mötesplats är ett nytt sätt att uppfylla ändamålet, anser Stiftelsens styrelse.

Den fina, gamla villan, belägen i Noux i Esbo, hyrs vanligen ut till enskilda medlemmar i FSG-föreningar, men hyr man huset för en föreningskväll så kostar det inget. Föreningskvällen kan i princip arrangeras när som helst, men av praktiska skäl fungerar vardagskvällar på höst eller vår bäst. Huset kräver ganska mycket underhåll varför betalande hyresgäster i vissa fall har förkörsrätt. Bokningskalendern för Solvalla-hemmet hittar du på Stiftelsens egen hemsida eller på FSG:s hemsida.

GFH ordnade strategidag i augusti

Gymnastikföreningen i Helsingfors (GFH) var första förening som bokade Solvalla-hemmet för en föreningskväll.

– Veckan innan höstterminen startade ordnade vi en kombinerad strategi- och ledarträff för styrelsen och alla ledare, berättar Johanna Söderholm, GFH:s ordförande sedan februari 2023. – Till min stora glädje kunde så gott som alla inbjudna komma.

– Förutom mat och mingel höll vi en workshop med fokus på GFH:s framtid. Den här typen av strategiplanering blir bäst om gruppen är tillräckligt stor och deltagarnas förhållande till föreningen varierar, fortsätter Johanna.

– Det var också en stor fördel att nya och gamla GFH:are kunde samlas en augustikväll på en så inspirerande plats som Solvalla-hemmet – huset är ju faktiskt är starkt förknippat med visioner och framtidstänk.

Det var gymnastikens eldsjäl och förnyare, tillika GFH:s långvariga ordförande Elli Björkstén som 1938 lät uppföra Solvalla-hemmet.

Du kommer till bokningssidan här

Barbara Åkerberg

Ekonomiansvarig

+358 40 545 2260
baba@idrott.fi

Kategorier:
Okategoriserade