10 orsaker att besöka Solvalla-hemmet

Läs mer om Solvalla-hemmet och Sportstugan

Tio orsaker (minst!) att besöka Solvallahemmet

Vad är Solvalla-hemmet?

Solvalla-hemmet är en plats i Noux, Esbo, som ägs och hyrs ut av Stiftelsen för finlandssvensk gymnastik. Solvallahemmet består av en större huvudbyggnad och en mindre sportstuga och ligger vid sjön Noux Långträsk. Solvallahemmet kan hyras av personer med anknytning till finlandssvenska gymnastikföreningar under hela året, se närmare här

* Semester i Finland

Blev den planerade semestern utomlands inte av i år p.g.a. corona-pandemin? Solvalla-hemmet är ett utmärkt inhemskt och förmånligt semesteralternativ.

* Områden för vandring och friluftsliv

Solvalla-hemmet ligger nära Noux nationalpark och terrängen runt hemmet är unik. Platsen inbjuder till såväl vandringsturer som cykelfärder för både vana vandrare och mindre erfarna, för hela familjen. Du kan hitta roliga vägar och stigar med en längd från en kilometer till tiotals kilometer.

* Uppfräschad interiör och nya bekvämligheter

Länge sedan du varit på Solvalla-hemmet? Då kanske du inte vet att det nu finns splitternya inomhustoaletter och dusch/bastu i källaren!

* Sov i underbar tystnad

På Solvalla-hemmet störs du inte av trafikbuller! Alla sängkläder har dessutom förnyats under det senaste året.

* Simma och paddla i Noux Långträsk

Sportstugan kan hyras skilt eller tillsammans med huvudbyggnaden Solvalla-hemmet. Från Sportstugans bastu kliver du nästan rakt ut i sjöns klara och svalkande vatten! Inga motorbåtar får användas på sjön, så i kanot kan du glida tyst fram längs stränderna – kanske du bongar någon intressant fågel?

* Fullständigt utrustat semesterparadis

I hemmets kök finns allt du behöver för matlagning, t.ex. mikro, kaffekokare och porslin för en stor familj eller t.o.m. för ett större kalas. Ta med bara personlig utrustning, lakan och handduk.

* Nära Esbo och Helsingfors shoppingmöjligheter

Vill du kombinera dina dagar på Solvalla-hemmet med en shoppingrunda i Esbo eller Helsingfors? Det går dagligen bussar till/från Alberga i Esbo och vidare till Helsingfors. Och har du egen bil, kan du köra helt fram till hemmet och parkera på gården.

* Plats för många

Det finns flera rum och sovplatser på Solvalla-hemmet och ännu fler om du också bokar Sportstugan. En stor familj eller vänkrets ryms i hemmet (11 sängplatser: 3 dubbelsängar och 5 enkelsängar). Och vill du hellre semestra ensam eller i litet sällskap så kanske Sportstugan med sina 5 bäddplatser är tillräckligt stor?

* Passar för fest och jubileum

Solvalla-hemmets atmosfär är mycket speciell och festlig. Hemmet har sett många 30-40-50-60-70-års kalas! Och flera möten, samkväm och kvällssitsar. Kanske detta är stället för just ditt eller din familjs jubileum eller högtid? En plats man inte glömmer!

* Just för dig som är gymnast

Solvalla-hemmet är en gåva till gymnastiken och gymnaster – en särskild möjlighet för dig som är medlem i en finlandssvensk gymnastikförening! Därför är också hyran rimlig – du betalar 60 euro/dygn för Solvalla-hemmet och 40 euro/dygn för Sportstugan (2021). Och hyr du båda två, blir det lite rabatt också.

Unna dig själv och dina kära en unik upplevelse – besök Solvalla-hemmet!

Kategorier:
Solvalla